'Psychology for All' open seminar series online
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
17 December 2021

'Psychology for All' open seminar series online

January - February - March 2022

'Psychology for All' open seminar series (January - February - March 2022)

 

The following events are going to take place in Greek.

Online Participation Form

Συμμετοχή

 

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
20:00 μμ

Η διαδικασία στη θεραπεία του ζεύγους
“Το μόνο λάθος είναι η ιδέα του τέλειου ζευγαριού”
Χόρχε Μπουκάϊ

Δέσποινα Πάρτσια
Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός(Δ.Π.Θ.), Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.)

Σχετικά με την ομιλία:
Στη θεραπεία Gestalt η επίγνωση είναι το θεμέλιο για την αλλαγή. Στη διαδικασία της θεραπείας ζεύγους τα ζευγάρια, κατά κανόνα, δεν έχουν την επίγνωση της διαδικασίας τους είναι κολλημένοι μόνο στο τι κάνουν και ποτέ στο πως το κάνουν. Το ζευγάρι για να διορθώσει αυτή τη διαδικασία που δυσλειτουργεί πρέπει να πρώτα μιλήσει για αυτό που συμβαίνει, να μοιραστεί τις σκέψεις του , τα συναισθήματα του και το πώς βιώνει αυτή τη δυσλειτουργία. Ένας από τους σκοπούς της θεραπείας είναι να επιτευχθεί μια συνάντηση. Αυτό που συμβαίνει στη θεραπεία ζεύγους είναι να παρατηρούμε το ζευγάρι και τι κάνει ο καθένας από μόνος του για να αποφύγει την επαφή. Ο σκοπός μας είναι να τους δείξουμε με ποιο τρόπο την εμποδίζει. Μεγάλος μέρος της δουλειάς στη θεραπεία ζεύγους εστιάζεται στο να βοηθάς τον κάθε σύντροφο να βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με ότι συμβαίνει στον ίδιο και να μη δαπανά τον χρόνο του μιλώντας για τον άλλον. Να αναλάβει την ευθύνη της δικής του ζωής.

Facebook Join and share!

 

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022
20:00 μμ

Μετατραυματική Ανάπτυξη (Post- traumatic Growth): Η δύναμη της ευαλωτότητας

Αλεξάνδρα Γκιμπιρίτη
Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Τραυματοθεραπεύτρια EMDR, μέλος της EAGT & HAGT

Σχετικά με την ομιλία:
Απώλεια, τραύμα, κρίση, ασθένεια, θάνατος και άλλα "σεισμικά γεγονότα" συνοδεύουν πολλές φορές τη ζωή του ατόμου και τη συνταράσσουν δημιουργώντας ρήξη στις υπάρχουσες δομές και λειτουργίες. Ωστόσο, τα "σεισμικά γεγονότα" είναι αυτά που ενεργοποιούν τη διαδικασία της μετατραυματικής ανάπτυξης. Ο όρος μετατραυματική ανάπτυξη (post -traumatic growth) αναφέρεται στην ιδέα της θετικής ψυχικής αλλαγής , μετά από μία έντονη περίοδο αποδιοργάνωσης και στην προσπάθεια εύρεσης νέου νοήματος στη ζωή. Η μετατραυματική ανάπτυξη δεν είναι απλά μία επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά είναι μία εμπειρία ριζικής βελτίωσης που είναι μεταμορφωτική. Το άτομο αναπτύσσει μια νέα φιλοσοφία και κατανόηση για τον εαυτό του, τον κόσμο στον οποίο ζει, τις σχέσεις του, το μέλλον του και τον τρόπο που επιθυμεί να υπάρχει. Σε αυτό το σεμινάριο σας προσκαλώ να συναντηθούμε μέσα από την κοινή μας εμπειρία της ευαλωτότητας και να δημιουργήσουμε εστίες νοήματος και σύνδεσης. Ταυτόχρονα να διερευνήσουμε πως αυτή η εμπειρία της μεταμόρφωσης και ανάπτυξης επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά μας ως θεραπευτές.

Facebook Join and share!

 

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022
20:00 μμ

Άραγε η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει;

Ασημίνα Ερκετζίκη
Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Σχετικά με την ομιλία:
Ένας από τους πλέον καθοριστικούς και λανθασμένους «επιμορφωτικούς» μύθους που μας δίδαξε η εκπαίδευσή μας είναι, ακριβώς, ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για τον πόνο ούτε για την απώλεια, γράφει ο Jorge Bucay. Η αλλαγή είτε είναι εσωτερική είτε εξωτερική εμπεριέχει ΠΑΝΤΟΤΕ μια διαδικασία ενεργούς προσαρμογής σε ό,τι καινούριο έχει το διαφορετικό και σε ό,τι διαφορετικό έχει το καινούριο, ακόμη κι αν είναι καλύτερο. Πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε να θεραπεύουμε τα τραύματα που προκαλούνται όταν αλλάζει κάτι, όταν φεύγει κάποιος, όταν μια κατάσταση φτάνει στο τέλος της, όταν δεν έχω πια αυτό που είχα ή νόμιζα πως είχα. Στο πένθος υπάρχει πάντοτε κάτι που μου στερούν, κάτι που δεν ήθελα να εγκαταλείψω, κάτι που δεν ήθελα να χάσω. Η Laura Perls δηλώνει ότι η πραγματική δημιουργικότητα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την επίγνωση της θνητότητας, με άλλα λόγια την υπέρτατη απώλεια. Κάθε απώλεια, όσο μικρή κι αν είναι, έχει ως συνέπεια την ανάγκη επεξεργασίας. Αυτό ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις απώλειες.

Άραγε, πρέπει να πονέσω για να μεγαλώσω;

Facebook Join and share!

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδεθείτε μέσω Webex:

- Πατήστε το link για να συμμετέχετε στην εκδήλωση τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης
- Πατήστε  CANCEL στο παράθυρο που θα ανοίξει την οθόνη σας το οποίο ενεργοποιεί την εφαρμογή του Webex
- Πατήστε στη φράση Join from your browser στο κάτω μέρος της οθόνης για να συνδεθείτε μέσω browser
- Συμπληρώστε τα στοιχεία σας ως επισκέπτης στο Guest dialogue box (Enter your information) και μετά πατήστε Next
- Βεβαιωθείτε ότι έχετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας απενεργοποιημένα, ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές κατά της διάρκεια της εκδήλωσης

Συμμετοχή

 

 

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences