Εκδηλώσεις CITY College - Χ.Α.Ν.Θ. | Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

Εκδηλώσεις CITY College - Χ.Α.Ν.Θ. | Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ενδιαφέροντα αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα στατιστικά και τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία το CITY College, University of York Europe Campus και η Χ.Α.Ν.Θ. την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στη Χ.Α.Ν.Θ με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Καλλιόπη Μέγαρη, Λέκτορας και Επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο CITY College, University of York Europe Campus, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ).

Επιτυχημένη εκδήλωση CITY College – Χ.Α.Ν.Θ. για την Βία κατά των Γυναικών

Η Δρ. Μέγαρη ανέπτυξε με θέμα ‘Ενδοοικογενειακή βία και ψυχική υγεία: Δεδομένα από το διεθνή και Ελληνικό χώρο’ αναφερόμενη πρώτα στις διαφορετικές μορφές βίας, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να την αναγνωρίζουμε: «Ενδοοικογενειακή βία είναι η κάθε είδους σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία που ασκείται σε βάρος του θύματος.» Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ενδοοικογενειακή βία είναι η βασική αιτία θανάτου κι αναπηρίας για τις γυναίκες 16-44 ετών κι οδηγεί σε περισσότερους θανάτους απ’ ότι ο καρκίνος, τα τροχαία δυστυχήματα κι ο πόλεμος μαζί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρουσίασή της η ομιλήτρια, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι θύματα της βίας κατά των γυναικών είναι και τα παιδιά τα οποία συνήθως εκτίθενται σε βίαια περιστατικά μεταξύ των γονιών τους.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Καλλιόπη Μέγαρη, Λέκτορας και Επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο CITY College, University of York Europe Campus

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Δρ Μέγαρη αναφέρθηκε στους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί η βία κατά των γυναικών προτρέποντας τις γυναίκες να μιλάνε και να αναζητούν βοήθεια ενώ τόνισε ότι η ανοχή στην βία πρέπει να είναι μηδενική. Μετά το πέρας της ομιλίας η Δρ. Μέγαρη δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό καθώς υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συζήτηση.

Εκπρόσωποι του CITY College και της Χ.Α.Ν.Θ

Εκπρόσωποι του CITY College και της Χ.Α.Ν.Θ
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του CITY College και της Χ.Α.Ν.Θ. με την υποστήριξη του Κέντρου για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα Διοτίμα.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 


Εκδηλώσεις CITY College - ΧΑΝΘ - Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

To CITY College, University of York Europe Campus και η Χ.Α.Ν.Θ. σας προσκαλούν σε μία σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Ομιλία | 21.11

Ενδοοικογενειακή βία και ψυχική υγεία:
Δεδομένα από το διεθνή και Ελληνικό χώρο

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
18:00-20:00
"Θεατράκι" Χ.Α.Ν.Θ.
Η Ομιλία εντάσσεται στο δωρεάν πρόγραμμα Ομιλιών Ψυχοεκπαίδευσης στη Χ.Α.Ν.Θ.

 

Ομιλήτρια

Δρ. Καλλιόπη ΜέγαρηΔρ. Καλλιόπη Μέγαρη

- Λέκτορας και Επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία, CITY College, University of York Europe Campus
- Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΑΠΘ
- Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ)

Δήλωση Συμμετοχής

Add to Google Calendar

 

 

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences